Новини
Армія

У Хмельницькому проходить чемпіонат з футзалу серед військових частин

19 лютого у Хмельницькому стартував чемпіонат Сухопутних військ Збройних Сил України з футзалу серед військових частин безпосереднього підпорядкування. Проходять поєдинки на спортивній базі ракетної бригади «Свята Варвара».

Участь в змаганнях беруть десять команд з різних регіонів України, а саме з Києва, Сум, Кременчуга, Бродів, Нового Калинова, Херсону, Дрогобича, Полтави та господарі турніру – ракетники з Хмельницького.

Команди шляхом сліпого жеребу розподілені на дві групи по п’ять у кожній.

У групі «А» силами мірятимуться: А1476 (Суми), А3085 (Дівички), А1108 (Дрогобич), А1108 (Новий Калинів), А2595 (Броди). До групи «Б» потрапили: А0222 (Київ), А3384 (Полтава), А3249 (Хмельницький), А1546 (Кременчуг), А1604 (Херсон).

– За результатами групових поєдинків до фіналу вийдуть по дві найкращі команди. Перша в групі «А» зіграє з другою в групі «Б», і, відповідно, друга в групі «А» за вихід до фіналу боротиметься з першою в групі «Б», – підкреслив головний суддя змагань старший викладача кафедри фізичного виховання спеціальної фізичної підготовки і спорту Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова полковник Ігор Щербина.

Крім того він додав, що в Сухопутних військах чемпіонат проводиться вперше після п’ятирічної перерви, а саме відтоді, коли почалася війна на Сході України.

– Варто також наголосити, що майже 100% учасників сьогоднішніх змагань – військовослужбовці, які брали участь в АТО/ООС. Чимало військовослужбовців приїхали на чемпіонат до Хмельницького безпосередньо з району проведення Операції об’єднаних сил і після завершення змагань повернуться до своїх підрозділів, які виконують бойові завдання у районах відведення сил і засобів та на взводних і ротних опорних пунктах першої лінії оборони, – підкреслив полковник Ігор Щербина.

У першому матчі-відкритті турніру зустрілися гравці Сумської реактивної бригади та бригади армійської авіації з Бродів, в якій з рахунком 3:2 вольову перемогу здобули сумчани.

Вже за тиждень, а саме 24 лютого, у Львові стартує футзальний чемпіонат Збройних Сил України. Тож, переможець нинішньої першості серед військових частин безпосереднього підпорядкування командування Сухопутних військ боротиметься за звання чемпіона з командами усіх видів Збройних Сил України.

Андрій Агєєв, АрміяInform_Хмельницький.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter