Новини
ДТП

Молдовська фірма сплатить хмельничанці моральну компенсацію

Чемеровецький суд Хмельницької області стягнув моральну компенсацію на користь постраждалої у смертельній ДТП.

За інформацією пресслужби Хмельницького апеляційного суду, з ТОВ «МігалАвто» (Республіка Молодова), на якому працював водій-винуватець ДТП, стягнуть на користь позивачки 10 тисяч гривень моральної компенсації.

Позивачка, яка отримала у автоаварії легкі тілесні ушкодження, просила стягнути з відповідачів 1 тисячу гривень майнової шкоди (зокрема, витрати на лікування) та 50 тисяч гривень – моральної. Утім, документів, які б підтверджували майнові витрати, жінка не надала. А от претензії на моральну компенсацію суд задовольнив частково.

Нагадаємо, 12 жовтня 2016 року поблизу с. Гуменці Кам’янець-Подільського району водій вантажівки, порушивши Правила дорожнього руху України, виїхав на зустрічну смугу, де його причеп зіткнувся з мікроавтобусом. У автотрощі загинуло четверо людей, шість –  отримали тяжкі тілесні ушкодження, трьом завдано тілесних ушкоджень середньої тяжкості, четверо, у тому числі і позивачка, отримали легкі тілесні ушкодження.

Вироком Хмельницького апеляційного суду від 12 грудня 2018 року водієві вантажівки призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter