Новини
Надзвичайні події

Вікно хмельницького довгобуду ледь не вбило людину

У центрі Хмельницького з дев’ятого поверху новобудови-довгобуду на вулиці Подільській на тротуар випало вікно. При падінні було пошкоджено вуличний ліхтар та автомобіль. Дівчину, перед якою пролетіло вікно, “швидка” забрала в шоковому стані. Про це розповіли власники квартир в елітній новобудові.

«Вікно з балкону випало дійсно з моєї квартири. Я з чоловіком піднялася на 9 поверх. Якби ви тільки бачили на чому воно трималося взагалі… З правої сторони двома тонесенькими анкерами прикріплено до металевої труби. З лівої сторони взагалі ніякими анкерами не прикріплене було. В мене склалося таке враження, що вікно трималося на одній лише піні!!! Я взагалі дивуюся, як вони взагалі ще тримаються. Я не була у своїй квартирі вже близько двох років. А хто ходить по наших квартирах – ніхто не знає. Жах полягає в тому, що згодом можуть посипатися всі наші вікна!!!» – прокоментувала ситуацію власниця квартири.

Уламки вікна та бите скло засипали вулицю Подільську та долетіли до протилежного тротуару. На місці події працювала поліція.

Елітна висотка-довгобуд у центрі Хмельницького (на розі вулиць Подільської та Грушевського) мала всі шанси стати одним з найкращих будинків міста, проте… Пристрасті навколо неї не вщухають від самого початку будівництва – понад 16 років. Здати в експлуатацію будинок повинні були ще у 2015 році, але він і досі стоїть не заселений, оскільки там все ще немає ні світла, ні води, ні каналізації.  

Понад рік тому власники квартир у проблемній висотці домоглися, аби питання їхнього будинку винесли на розгляд сесії міської ради.

За словами власників квартир у новобудові, була призначена комісія, оскільки будинок у центрі міста зведений без дозволів та з порушенням будівельних норм. Декларація на заміну вікон в будинку видавалась ДАБІ у місті Хмельницькому товариству з обмеженою відповідальністю «РІЄЛТ БУД», засновником та кінцевим бенефіціарним власником якої є Володимир Чук.

Останній, зі свого боку, «потурбувався» про безпеку перехожих:

«Випало вікно з будинку. Поки без серйозних наслідків. Прохання до всіх – закрийте вікна. Всі повинні розуміти свою відповідальність».

Власники квартир зазначають:

«Фірма не має відповідної ліцензії та допусків на заміну вікон в багатоповерхових будинках. Ця фірма почала роботи по заміні вікон в 2015 році та не закінчила по сьогодні. В будинку зі сторони поліклініки вікна не вставлені, а ті, що вставлені, як бачимо, випадають! Мешканці будинку майже два роки тому попередили владу, що будинок може стати аварійним. І от сьогодні прилетіли перші ластівки – полетіли вікна!» 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter