Новини
Суспільство

Питання нелегального бізнесу на контролі керівництва області

Нелегальні АЗС, виготовлення фальсифікованого алкоголю та незаконне випалення лісу – проблеми, на яких акцентує увагу Хмельницька облдержадміністрація.

27 лютого відбулося чергове засідання міжвідомчої регіональної робочої групи зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у області.

За ынформацыэю ОДА, учасники засідання обговорили питання щодо контролю за ситуацією із АЗС. Перший заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Олександр Малахов повідомив, що наразі відстежуються об’єкти, що були закриті раніше, для запобігання відновлення їх роботи, нових нелегальних АЗС не виявлено.

Також посадовець повідомив, що ДФС активно відпрацьовує питання нелегальної торгівлі алкоголем, зокрема, було припинено діяльність цеху розливу фальсифікату. За попередніми оцінками, загальна вартість алкоголю та обладнання становить 153 тис.грн., з них – алкоголю – на 12 тис.грн., алкогольних напоїв – на 106 тис. грн. За фактом відкрите кримінальне провадження.

Окремо учасники наради обговорили питання виявлення незаконних місць випалювання лісу, підпільного видобутку піску та інших корисних копалин. За словами директора Департаменту природних ресурсів та екології ОДА Тетяни Дзюблюк, наразі триває робота щодо створення повного переліку місць видобування корисних копалин в області шляхом узгодження даних різних відомств. Повідомлень щодо незаконного видобування корисних копалин в області не зареєстровані. За словами Тетяни Василівни, зараз погодні умови не сприяють роботам, оскільки немає можливості заїзду до кар’єрів. Така ж  ситуація і з бочками для випалювання деревного вугілля – цехи практично не працюють через неможливість під’їзду.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter