Новини
Новини ОТГ

У Шепетівському районі відкрили дві поліцейські станції

Селище Гриців та село Ленківці стали першими на Шепетівщині, де для майбутніх поліцейських офіцерів громад підготували робочі місця. Нагадаємо, інноваційний проект Нацполіції під назвою «Поліцейський офіцер громади» головам об’єднаних територіальних громад Хмельниччини представили у травні минулого року.

Проект передбачає інтеграцію дільничних офіцерів до тергромад таким чином, щоб вони 90% робочого часу проводили в громаді, опікуючись проблемами її безпеки.  

Грицівська та Ленковецька ОТГ – доволі чисельні. Особливістю першої є те, що до неї увійшло декілька сіл сусіднього Полонського району. Таким чином у Грицівській ОТГ проживає понад 8,5 тисячі осіб. До Ленковецької ОТГ входить 17 населених пунктів з населенням понад 6,5 тисячі осіб. Тож роботи у майбутніх офіцерів громад буде чимало, повідомляють у сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП Геннадій Сибіга на відкритті поліцейських станцій зазначив, що мешканці громад швидко відчують усі переваги проекту. Поліцейський буде постійно в громаді, він буде забезпечений транспортом та усім необхідним, тому про оперативність не варто буде хвилюватися.

На сьогодні у Хмельницькій області вже готові прийняти поліцейських офіцерів громад 18 станцій. До завершення першого етапу проекту їх має бути близько трьох десятків.

Читайте також: Офіцери громад з Хмельниччини поїхали на стажування до сусідів

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter