Новини
Репортаж

У Хмельницькому на речовому ринку працювали рятувальники

Дії з гасіння умовної пожежі відпрацьовували сьогодні, 2 березня, на хмельницькому речовому ринку пожежники. В рамках тактико-спеціального навчання вони гасили умовну пожежу у п’ятиповерховому гаражному кооперативі «Проскурів». Також у навчаннях взяли участь поліцейські, медики та енергетики.

За легендою, пожежа виникла в одному з гаражних приміщень на третьому поверсі і швидко почала розповсюджуватися.

Окрім того, на покрівлі перебували люди, котрі через сильне задимлення були не в змозі самотужки залишити приміщення. Рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби здійснили розвідку, під час якої виявили «постраждалого». Чоловіка негайно евакуювали на свіже повітря та передали медикам.

Одночасно біля входу в будівлю було встановлено автодрабину, за допомогою якої “врятували” з даху 4-х людей. Після чого вогнеборці швидко побороли уявне полум’я, що поширилось на площу 35 кв. м.

За словами керівника навчань, всі учасники впоралися з поставленим завданням, а підрозділ ДСНС вкотре довів свою готовність діяти за призначенням.

Також після ззакінчення навчань фахівці Служби порятунку спільно з працівниками кооперативу перевірили зовнішні протипожежні вододжерела, оглянули насосну станцію протипожежного водопостачання та запасні джерела енергоживлення. Також у присутності рятувальників було здійснено навчальний запуск систем протипожежного захисту.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter