Новини
Здоров’я

Коронавірус на Хмельниччині: як готуються міста та райони

Сьогодні стало відомо про перший підтверджений випадок інфікування коронавірусом в Україні. У Чернівцях тест підтвердив хворобу у чоловіка, який нещодавно повернувся з Італії.

Хмельниччина вже почала готуватися до можливої епідемії. Нещодавно повідомлялось, що Хмельницька інфекційна лікарня визначена як базова для лікування небезпечних захворювань і готова приймати хворих на коронавірус.

У Кам’янець-Подільському міська рада виділила 300 тис грн на заходи із підготовки міста до прийому хворих на коронавірус. У цю суму входить придбання засобів індивідуального захисту (захисні костюми, захисні щитки, респіратор класу захисту не нижче FFP2, костюми біозахисту, медичні маски і рукавички), дезінфікуючих засобів та швидкісних тестів на грип.

Сьогодні перевірили готовність КНП «Віньковецька ЦРЛ». Головний лікар повідомив, що є відпрацьований механізм роботи з пацієнтами, хворими на важкі вірусні інфекції, а медичний персонал закладу готовий надавати невідкладну допомогу.

Днем раніше в Ярмолинцях відбулось засідання тимчасової комісії щодо запобігання занесенню та поширенню на території району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Визначено основні протиепідемічні заходи по запобіганню занесенню та поширенню на території району гострої респіраторної хвороби.

Інфекційне відділення Полонської центральної районної лікарні ім. Н.С.Говорун забезпечене необхідною кількістю халатів, масок, усіх захисних засобів і розхідних матеріалів, а також спеціальний одяг для медичних працівників. В закладі проводяться заняття з медичним персоналом щодо використання спецодягу, обробці рук, дій медичних працівників на випадок підозри на особливо небезпечні інфекції, тож медичні працівники впевнені та знають, як діяти у разі загострення епідеміологічної ситуації. Вироблено чіткий алгоритм дій для усього медичного персоналу, включаючи молодших медичних працівників, медсестер та лікарів.

ВАЖЛИВО! В Україні змінюють правила виклику «швидкої» через коронавірус. Кареті швидкої допомоги дозволено приїжджати на виклики про високу температуру.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter