Новини
Суспільство

У Хмельницькому на місці сміттєзвалища висадять дерева

У Хмельницькому почали облаштовувати нову паркову зону. Знаходить вона між колишнім цегельним заводом та Старим аеропортом у мікрорайоні Дубово. Землю під парк, а це понад 2 гектари, відвели ще у жовтні 2019 року.

За благоустрій взялися кілька днів тому. За словами начальника управління житлово-комунальнаго госпорарства Василя Новачка, наразі проводиться вивіз сміття та бур’янів, а також тут розрівнюють ділянку, щоб розпочати планування майбутнього парку.

У цьому районі міста парку немає, він забудований маєтками. Охочих придбати дорогу землю було достатньо. Та вдалося переконати департамент архітектури та депутатів, що парк потрібен.

Василь Новачок поділився також планами щодо облаштування території:

“До осені ми повністю вирівняємо цю земельну ділянку. Вивеземо будівельне сміття. Можливо, за кошти волонтерів, заплануємо створення попередньої візуалізації. І вже восени плануємо висадку дерев”.

Зазначається, що дитячих атракціонів встановлювати не планують, парк слугуватиме більше для прогулянок. Також повідомляють, що рішення про назву відпочинкової зони має прийняти топографірчна комісія.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто”.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter