Новини
Інфраструктура

Найбільші перехрестя Хмельницького обладнають камерами відеоспостереження

На території Хмельницького працює 166 камер відеоспостереження. Встановлені вони у парках, скверах, на вулицях та, в основному, на автодорогах.

Системи призначені для фіксації, відтворення та аналізу всього, що відбувається в зоні спостереження. Вони можуть розпізнавати модель автомобіля, його колір та номерний знак. Інформація з камер надходитиме на реєстратор, а згодом – на сервер комунального підприємства «Хмельницькінфоцентр». Такі дані, у разі потреби, використовуватимуть правоохоронні органи для фіксації правопорушень та розшуку зловмисників. Запис може слугувати і доказовою базою у адміністративних та кримінальних провадженнях.

Як показує практика, не завжди камери муніципалітету можуть допомогти, коли трапляється хуліганський або кримінальний випадок. Тоді на допомогу правоохоронці кличуть відеонагляд сусідніх приватних фірм. А ті, за бажанням, або надають, або ігнорують такі прохання.

В цьому році системи відеоспостереження планують встановити біля 25 найбільших перехресть нашого міста – на вулицях Кам’янецькій, Зарічанській, Шевченка, на проспекті Миру тощо. Всього має бути близько 60 відеокамер.

Камери, встановлені міськвиконкомом, працюють цілодобово. Переважно – для збереження комунального майна. Рідше – в місцях масового скупчення людей. Камери працюють в режимі 24/7. Інформація зберігається близько місяця – така вимога поліції, щоб можна було підняти старі записи і перевірити ту чи іншу інформацію.

Програмне забезпечення було закуплене ще у 2019 році. Воно є багатофункціональним. Таку систему вже використовують у багатьох містах України. Міська влада веде активну роботу над інтеграцією інших міст із системою безпеки хмельницького, аби структурні підрозділи, які займаються безпекою міста, могли обмінюватися інформацією.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter