Новини
Освіта

У Хмельницькому стартувала «вступна кампанія» для першокласників

У залі бібліотеки Хмельницького колегіуму імені Володимира Козубняка почали збирати заяви від батьків майбутніх першокласників. За дві години в закладі отримали понад півсотні пакетів документів.

Батьки кажуть: намагаються записати дітей якомога раніше, аби переконатися, що вони навчатимуться саме в колегіумі.

Аби записати першачка, потрібно було мати з собою свідоцтво про народження та копію паспорту. І написати заяву. Вся процедура займає 7-10 хвилин.

Хмельницький колегіум – один з найбільших навчальних закладів у місті. Нині тут навчається майже півтори тисячі школярів. Торік у колегіум набрали п’ять перших класів. Цього року можуть взяти охочих лише в чотири.

Як правило, у нас буває більше, ніж 30 дітей у класі. Може бути і 32, і 34, і 36. Ми звикли до такої кількості дітей, і вчителі звикли до того, що у класі понад три десятки учнів. Плануємо набрати чотири класи по 30 дітей, але якщо буде набагато більше, то, звичайно, ми мусимо чинити відповідно до закону: в першу чергу йдуть діти з мікрорайону, в другу – зараховуються ті, чиї брати і сестри тут навчаються, і в третю – в кого батьки або родичі працюють в школі. І лише тоді – решта бажаючих, – каже директорка колегіуму Оксана Віхтюк.

Прийом заяв до перших класів триватиме до кінця травня. Більшість батьків обирає заклад, в якому навчатиметься дитина, за місцем проживання.

Батьки майбутніх першачків процедурою прийому заяв задоволені. Кажуть, очікували, що буде черга і все триватиме набагато довше.

Щодо навчального закладу батьки висловлюють, зокрема, такі побажання: зробити ремонт у спортзалі та звернути увагу на харчоблок.

До хмельницьких шкіл цього року планують набрати понад чотири тисячі першачків. Найбільше класів – до 10 – традиційно створюють в НВО №28. З 5 березня вступна кампанія розпочнеться і в дошкільних закладах міста. Саме цього дня оновиться електронна черга у заклади дошкільної освіти.

Навпроти прізвища, імені та по-батькові дитини буде визначений статус. Якщо буде написано «допущено до зарахування», батькам або законним представникам потрібно звернутися у заклад дошкільної освіти, щоб написати заяву. З собою потрібно мати свідоцтво про народження дитини та копію паспорта. Це потрібно зробити протягом одного місяця, – пояснює в.о. директора департаменту освіти та науки Світлана Губай.

Наразі в черзі у дошкільні навчальні заклади – 603 дитини. За останній рік вона скоротилася удвічі.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter