Новини
Фінанси

На Хмельниччині підприємці намагалися спотворити результати торгів

Дії двох підприємців з міста Полонне Хмельницької області антимонопольники визнали неконкурентними та такими, що спотворюють результати торгів під час проведення тендеру.

Як встановило Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, у 2017 році полонські фізичні особи-підприємці домовилися перед проведенням відкритих торгів із закупівлі м’ясопродуктів, який проводив відділ освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади.

Тендерні пропозиції до електронної системи закупівель були подані в один день з різницею у 25 хвилин. Ідентично оформлені документи учасники – ФОП Забідовська Т. О. та ФОП Лисько О. В. завантажили з однієї IP-адреси та одного обладнання, використовуючи одну електронну пошту. Крім того, з’ясувалося, що підприємці були пов’язані між собою спільними господарськими відносинами через іншу особу. Також під час аукціону ФОП Лисько понизила ціну, проте вона все одно залишалась вище ціни конкурента.

Як йдеться у повідомленні ХОТВ АМКУ, поведінка ФОП Лисько О. В. під час проведення аукціону може вказувати на те, що вона виступала технічним учасником торгів та подала пропозицію прикриття з метою забезпечення перемоги ФОП Забідовській Т. О.

Тендерний комітет замовника відхилив пропозиції учасників. Очікувана вартість закупівлі становила 285 200 грн.

За антиконкурентні та узгоджені дії, що спотворили результати торгів, підприємців оштрафували на 19,5 тисячі гривень та заборонили барти участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter