Новини
Політика

У кого з депутатів Хмельницької міськради можуть забрати мандат

Одразу шість депутатів Хмельницької міської ради є кандидатами на відкликання через пропуск більше половини засідань. Такі результати моніторингу відвідувань депутатами засідань постійних комісій у 2019 році.

Відповідно до статті 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», підставою для відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою  є «пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин».

Хмельницька міська рада налічує шість постійних комісій: земельну, бюджетну, регламентну, гуманітарну, економічну та з питань ЖКГ.

Як повідомляє громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад», за підсумками відвідувань депутатами міськради засідань постійних комісій у 2019 році найрідше бували на них Лев Бірюк (відвідав два з шести засідань), Наталія Собко (відвідала 3 з 11 засідань), Олександр Сидорук (відвідав 13 з 32 засідань), Микола Заганяч (відвідав 9 з 22 засідань), Руслан Афійчук (відвідав 10 з 22 засідань) та Андрій Черніцький (відвідав 16 з 35 засідань).

Натомість сім депутатів не пропустили жодного засідання постійних комісій у 2019 році: Словян Воронецький, Людмила Головко, Віталій Коліщак, Ігор Мельничук, Богдан Міхняк, Віктор Паламарчук та Анатолій Собко.

Читайте також: Хто з депутатів Хмельницької міськради прогуляв найбільше сесій

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter