Новини
Суспільство

Хмельничанина звільнили за публікацію відкритого листа керівництву «Укроборонпрому»

Публікація відкритого листа від імені колективу державного підприємства «Новатор» для його працівника, хмельничанина Олександра Торунова, закінчилася звільненням. Про це чоловік написав у коментарях під своїм дописом.

Дякую всім за розуміння та підтримку! Але за цей лист та спробу донести правду, мене наказом директора Свістунова від 10.03 – звільнено, – написав чоловік.

Нагадаємо, приводом для публікації відкритого листа стало занепокоєння членів колективу ДП «Новатор» ситуацією, яка складається на підприємстві. Зокрема, у зверненні йдеться про низку проблем, які, на думку працівників, негативно впливають на його діяльність. Нинішньому керівництву «Новатора» дорікають зменшенням обсягів виробництва, скороченням персоналу, відсутністю замовлень, неефективністю витрачання коштів, відсутністю прибутків тощо. 

Однією з причин, яка спонукала членів колективу звернутися до керівництва «Укроборонпрому», ймовірно, став той факт, що термін дії контракту, укладеного з нинішнім керівником підприємства Олексієм Свістуновим днями закінчується. Проте у працівників «Новатора», які не задоволені методами управління директора, є побоювання, що договір з ним буде продовжено.

Відтак, як йдеться у листі, «трудовий колектив державного підприємства “Новатор”, не відчуваючи ЖОДНОГО покрашення ситуації, вимагає розторгнення контракту з діючим директором та відповідно до положень державного концерну “Укроборонпром” оголосити конкурс на посаду директора підприємства».

Питання про те, чи буде оголошений конкурсний відбір на посаду директора ДП «Новатор» наразі залишається відкритим. Як зазначено у відповіді на офіційний запит, підписаній заступником Генерального директора з питань взаємодії з органами державної влади Мустафою Найємом, «рішення стосовно оголошення конкурсного відбору на посаду директора ДП «Новатор» станом на дату листа (10.03.2020 року – ред.) у Концерні не прийнято».

Також у листі зазначено, що «строк дії контракту, укладеного зі Свістуновим Олексієм Сергійовичем, який перебуває на посаді директора ДП «Новатор», закінчується 17.03.2020».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter