Новини
Здоров’я

У двох містах Хмельниччини вирішуватимуть, чи йти на карантин

Протягом дня середи, 11 березня, в очікуванні офіційного рішення від влади у різних громадах Хмельницької області приймали рішення щодо впровадження обмежень у навчальному процесі.

Зокрема, у Кам’янці йшлося про початок з понеділка тижневих канікул у школах, але з подальшою роботою дитячих садків. У Шепетівці, зважаючи на лютневі канікули, також не планували призупиняти навчальний процес.

Крапку у цьому питанні поставила Постанова Уряду “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, яка зобов’язує призупинити навчання у освітніх закладах та масові заходи з 12 березня до 3 квітня по всій Україні, в тому числі й у Хмельницькому, і є обов’язковою до виконання.

Проте у двох містах Хмельниччини рішення про призупинення навчального процесу буде вирішуватися сьогодні, 12 березня. Так, Славутський міський голова Василь Сидор на своїй сторінці у Фейсбук опублікував повідомлення, в якому, зокрема, йдеться про таке:

12 березня відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Славутської міської ради, під час якого буде обговорюватися питання щодо запровадження обмежувальних заходів у нашій громаді з урахуванням загальнодержавного плану дій та рішень Кабінету Міністрів України. Отже, вчимося, ведемо дітей у садочки та працюємо у звичному режимі.

Вирішуватимуть, йти на карантин чи ні і в Нетішині. На сьогодні у місті атомників заплановане спільне засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та оперативного штабу із реагування на коронавірус.

“Наразі навчальний процес у закладах освіти Нетішинської ОТГ НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ. Про прийняті рішення буде повідомлено! Слідкуйте! – йдеться у повідомленні відділу з організаційних питань апарату виконкому Нетішинської міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter