Новини
Суспільство

Знищене майно та вкрадені квіти: у Хмельницькому вандали завдали чималих збитків

Виламані лавки у Дендропарку, близько 200 викопаних з клумб квітів у центрі міста – дії хмельницьких вандалів протягом тижня довели міських комунальників до розпачу. Саме про це йдеться у дописі хмельницького управління житлово-комунального господарства.

ПОСТ РОЗПАЧУ! За останній тиждень вандалізм у нашому місті загострився, чи то весняне загострення чи то вияв неповаги до змін, які все ж таки відбуваються у нашому місті.
У сквері ім. Т.Г. Шевченка вкрадено:
хост кущовий – 2 шт;
лаванда – 30 шт;
цибулини тюльпанів – 105 шт;
цибулини гіацінтів – 25 шт;
цибулини нарцисів – 44 шт.
У дендропарку пошкоджено лавки, дві виломали і перенесли на інші місця.
У поліцію направлено лист, відео з камер спостереження будуть переглянуті.

Коментуючи повідомлення, хмельничани звично нарікають на відсутність належного відеонагляду та охорони і неналежне виховання містян. Серед причин, які, на думку хмельничан, роблять  можливими такі прояви вандалізму, і погане освітлення потенційно привабливих для хуліганів локацій. Як йдеться в одному з коментарів, лавки в дендропарку вирвали та перенесли на інше місце на тій алеї, де вже 10 років немає ніякого освітлення. На іншій, де ліхтарі встановили два роки тому, за цей час нічого не зламали і не вкрали.

Проте, як кажуть комунальники, тому, «хто хоче нашкодити і світло не заважає». Адже, до прикладу, дві сотні саджанців квітів викопали у центрі міста, у парку Шевченка, де освітлення достатньо.

Нарікають хмельничани і на дітей, які свідомо псують та нищать громадське майно.

Дуже багато смітять і ламають діти. Мені доводиться мало не щодня приводити до тями дітей та підлітків на дитячому майданчику: навмисне ламають, смітять, шкодять, матюкаються. І їм цікаво це робити саме з новими речами. Не розумію цього, – написала в коментарях хмельничанка Леся Мед.

В черговий раз зазнала пошкоджень і фотозона біля ЦУМу. Як повідомляє сайт 0382, у напису «Я люблю Хмельницький» від останньої літери залишився лише хвостик. Цю фотозону регулярно псують невідомі особи, а приватний підприємець, який її встановив, щоразу відновлює її власним коштом.

Можливо, невідомі особи таким чином намагаються привести напис до непопулярного серед хмельничан варіанту “Хмельницьк”? Нагадаємо, про те, чому не можна називати так місто Хмельницький нещодавно відзняли короткометражний фільм.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter