Новини
Армія

У Хмельницькому призупинили будівництво нового житла для військових

Через невиконання підрядниками своїх зобов’язань, угоди з ними розірвали, відтак чотири казарми для ракетників та одна – для спецпризначенців Хмельницького наразі законсервовані, будівельні роботи там не виконуються.

Три казарми поліпшеного типу вже готові прийняти 375 військових – саме стільки там передбачено ліжкомісць. До будівель підведені всі необхідні мережі, казарми обставлені новими меблями та обладнані побутовою технікою, повідомляє АрміяInform. Ще біля трьох казарм тривають роботи з упорядкування прибудинкової території.

На всіх етапах будівництва житла для військових використовували якісні будматеріали, застосовували сучасні європейські технології для зовнішнього утеплення, прокладення мережі електро-, тепло- й водопостачання. Від фундаменту до внутрішніх робіт усе відповідає державним нормам і вимогам замовника, – коментує інженер технічного нагляду за будівництвом від Міноборони України Василь Крепак.

Наразі невідомо, коли продовжаться будівельні роботи на п’яти законсервованих казармах.

Триває судово-претензійна робота Міністерства оборони України з притягнення недобросовісних підрядників до відповідальності, стягнення з них штрафів і компенсацій за невиконання умов договорів, – прокоментував начальник відділу капітального будівництва та ремонту Західного ТерКЕУ підполковник Володимир Клецун.

Він також зазначив, що є низка позитивних зрушень у цій практиці. Йдеться про рішення судів першої інстанції на користь Міноборони. Відповідачі на судове засідання не з’являлися, рішення судів не оскаржували.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter