Новини
АКТУАЛЬНО

Дунаївці закривають, у Шепетівці збирають кошти для лікарні

Дунаївці стали першим райцентром на Хмельниччині, очільниця якого Веліна Заяць видала розпорядження про призупинення роботи об’єктів загального користування.

Копію документу міський голова опублікувала на своїй сторінці у соцмережах. У ньому, зокрема, рекомендується, тимчасово зупинити роботу таких об’єктів:

  • культурних та розважальних закладів;
  • дитячих майданчиків, у тому числі спортивних;
  • фітнес – клубів, тренажерних залів, спортивних майданчиків та стадіонів;
  • усіх магазинів, крім продуктових та аптек;
  • ресторанів, барів, кафе та інших закладів громадського харчування, в тому числі, в готелях.

Розпорядження в цій частині має рекомендаційний характер. Приймати рішення про закриття зазначених закладів їхнє керівництво має на власний розсуд та під особисту відповідальність.

Також у розпорядженні йдеться про скасування або переведення в телефонний режим нарад та засідань; запровадження температурного скрінінгу працівників різних підрозділів Дунаєвецької міської ради; переведення роботи на віддалений доступ тощо.

У Шетепівці Благодійний фонд “Зміцнення громад” ініціював збір благодійних пожертв на потреби Шепетівської центральної районної лікарні. Медичний заклад поширив оголошення, в якому зазначений перелік терміново необхідних техніки та спецзасобів. Лікарня наразі потребує якісного апарату штучної вентиляції легень та засобів індивідуального захисту для медперсоналу.

Для збору коштів виділено окремий рахунок. Аби контролювати надходження та використання грошей, всі надходження та закупівлі оголошуватимуться публічно. Стежитиме за збором коштів наглядова рада з 13 осіб – лікарів, депутатів, підприємців, представників влади, журналістів та волонтерів.

Нагадаємо, у Хмельницькому діяльність більшості громадських закладів також призупинено.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter