Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельницький на карантині: як у місті працюють громадські заклади (ОНОВЛЕНО)

У Хмельницькому ситуація із закладами, де містяни звикли проводити дозвілля, не скрізь однакова.

Один з найпопулярніших у місті кінотеатрів – “Мультиплекс” – у вихідні працював. Охочих переглянути фільми при цьому – одиниці. Працівники кінотеатру кажуть: зараз тут демонструють лише ті  стрічки, показ  яких розпочався раніше. А от прем’єри скасували. Деякі кіносеанси відбуваються для двох-п’яти людей.

ОНОВЛЕНО: керівництво кінотеатру прийняло рішення закрити заклад:

“Офіційно повідомляємо, що кінотеатри Multiplex зачиняються на карантин до 31 березня”

Ще у неділю ввечері у місті працювали дві лазні комунального підприємства “Чайка” – на вулицях Івана Франка та Купріна. Щоправда, кількість відвідувачів зменшилася. Комісія, яка перевіряла ці заклади у вихідні, зафіксувала: кількість візитерів там менша від 200, – розповідають у комунальному підприємстві. Працювали у вихідні і приватні сауни.

У музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького скасували всі вистави. А у міському Будинку культури працівників відправили додому, лишивши тільки вахтера.

В обласній філармонії концерти у великій залі відтермінували одразу після оголошення карантину у межах країни. У вихідні прийняли рішення і щодо малої зали, розрахованої на менше ніж 200 глядачів. В електронній афіші філармонії  перший концерт датується 4 квітням. Саме на цей день перенесли виступ українського гурту “Бумбокс”, який раніше був запланований на 27 березня. Проте, за словами директора закладу Олександра Драгана, говорити про щось з впевненістю поки зарано, адже ніхто не гарантує скасування карантину 3 квітня.

В юнацькій бібліотеці повідомили: від понеділка припинили обслуговування клієнтів та займаються внутрішніми роботами: обробкою фондів, формуванням каталогів, плануванням заходів, що відбудуться вже після припинення карантину.

Спортивні зали Хмельницького закрилися лише у комунальних закладах. А от приватні спортцентри до сьогодні працюють.

Заяви на укладення шлюбів до 3 квітня не прийматимуть у всіх  РАЦСах країни – про таке рішення повідомило Міністерств юстиції. Щоправда, шлюби, заявки на які подали до 13 березня, таки зареєструють. Також здійснюватимуться процедури розлучення за взаємною згодою подружжя, які не мають дітей, призначені на вказаний період. Крім того, РАЦСи продовжать процедуру реєстрації народження, смерті та видачі архівних документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, необхідних для підтвердження при підзахороненні.

У міській раді прийоми громадян відбуватимуться за спеціальним графіком.

ЦНАП у Хмельницькому сьогодні працює до 15.00 з перервами. Надалі, можливо, буде прийняте рішення про припинення його роботи на період карантину і переведення надання послуг в електронний режим.

У міській раді повідомили про результати засідання оперативного штабу з протидії розповсюдження інфекції коронавірусу.

  • всі масові заходи, навіть якщо чисельність людей не велика, переносяться на час, коли карантин буде відмінено;
  • прийоми громадян посадовцями міської ради переводяться в телефонний режим;
  • всі абонентські служби комунальних підприємств закриваються вже сьогодні;
  • у місті продовжують дезінфікувати громадський транспорт тричі на день. Водії і кондуктори і приватного, і комунального транспорту забезпечуються рукавичками, масками і респіраторами.
  • дезінфікуватимуть зупинки громадського транспорту, території ринків;
  • з вівторка, 17 березня, розпочнеться дезінфекція центральних вулиць міста;
  • УМК розпочинають дезінфекцію багатоквартирних будинків;
  • перша партія експрес-тестів уже в інфекційній лікарні. Тести придбані за кошт міста, від держави тести досі не надійшли;
  • у медзакладах міста є 40 апаратів штучної вентиляції легень і 12 кисневих концентраторів. Процедура з придбання нових триває;
  • лікарі та медперсонал, що працюватиме із хворими з підозрою на коронавірус, отримають муніципальну доплату;
  • медики інфекційної лікарні забезпечені всім необхідним для індивідуального захисту. На перший час є костюми індивідуального захисту у всіх амбулаторіях;
  • міська рада виділяє додатково 5 мільйонів гривень на заходи, щодо протидії поширенню вірусу. Ведуться переговори із придбання всіх необхідних засобів.

Вся офіційна інформація буде розміщуватися на сайті Хмельницької міської ради, офіційних сторінках Хмельницької міської ради, управління охорони здоров’я міста в соцмережах.

При потребі карантинні заходи будуть оперативно посилюватися.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter