Новини
АКТУАЛЬНО

Карантинні заходи у Хмельницькій області посилюються

“Самоорганізація, дисципліна, самоізоляція, максимальний спокій, турбота про батьків і дітей, виконання рішень і рекомендацій! Так переможемо!”

З такими словами звернувся до мешканців Хмельницького міський голова Олександр Симчишин. Як зазначалося, у обласному центрі вже тиждень проводяться заходи з дезінфекції місць скупчення людей та громадського транспорту, а також розпочинається санітарна обробка багатоквартирних будинків.

Подібні заходи щодо попередження можливого поширення вірусу проходять і в інших містах області. Закрема очільник Старокостянтинова прозвітував про дезінфекцію зупинок та вокзалів, а також закликав громадян не повторювати помилок італійців і відповідально ставитись до самоізоляції і виходити на вулицю лише за необхідності.

Міський голова Кам’янця-Подільського наголосив, що карантин – не канікули. Навчання проходитиме дистанційно.

“По максимуму скоротіть відвідування людних місць. Хто забув – патрульна поліція нагадає!” – зазначив Михайло Сімашкевич.

Як повідомила пресслужба Славутського міськвиконкому, 16 березня було прийняте рішення про виділення з резервного фонду бюджету міста 200 тис. грн для придбання предметів особистого захисту медперсоналу та спеціального обладнання.

Керуючись розпорядженням Кабміну, суворі правила карантину вводить Нетішин. За інформацією пресслужби Нетішинського МВК, на території Нетішинської міської об’єднаної територіальної громади призупинить маршрутні перевезення. Нетішинське відділення поліції обмежить в’їзд та виїзд населення на та із території Нетішина як міста-супутника ВП «Хмельницька АЕС», організувавши блокпости та забезпечивши на них цілодобове чергування працівників поліції.

Перенесуть також і пленарне засідання тридцять першої сесії Хмельницької обласної ради. Її запланували на 9 квітня 2020 року. Відпровідне розпорядження підписав голова ради Михайло Загородний.

Тим часом в Україні вже зафіксовано 7 випадків захворювання на Covid-19.

Напередодні до українців звернувся і президент Володимир Зеленський. Що президент запропонував Кабміну:
• з 00:00 17 березня закрити ТРЦ, ресторани, кафе і т. д.;
• з 12:00 18 березня заборонити ж / д, авіа та автобусне міжміське і міжобласне пасажирське сполучення. Заборонити роботу метро. У тролейбусах / трамваях / автобусах можна перевозити людей по місту в кількості не більше 20 чоловік, в маршрутках – не більше 10 осіб;
• пенсіонери, які отримують менше 5 000 грн. повинні отримати доплату в 1 000 грн .;
• ввести з 17 березня режим НС у Чернівецькій та Житомирській обл .;
• заборонити МОЗ робити планові операції, робити тільки термінові і необхідні;
• заборонити заходи чисельністю понад 10 чол., в тому числі обряди і церемонії;
• обмежити експорт продуктів харчування;
• забезпечити безперебійну роботу продуктових магазинів, магазинів побутових товарів, АЗС, аптек, банків. Працювати повинні всі держоргани, медичні установи, правоохоронці.

Сьогодні, 17 березня, Верховна Рада України має розглянути законопроект по боротьбі з коронавірусом.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter