Новини
АКТУАЛЬНО

Як карантин вплинув на роботу хмельницьких лікарень

Лікарні Хмельницького змінили режим роботи та прийом пацієнтів. Через запроваджений карантин у обласній лікарні обмежена госпіталізація хворих з плановими патологіями.

«Від 17 березня Хмельницькій обласній лікарні планові оперативні втручання проводити не будемо. Невідкладна допомога буде надаватись. Відвідування важких хворих буде дозволено. У гостей будемо міряти температуру та перевіряти на ознаки ГРВІ. До інших хворих нікого пускати не будемо. Карантин для всіх, населення має це зрозуміти і дотримуватись відповідних заходів», – зазначив головний лікар Хмельницької обласної лікарні Яків Цуглевич.

За його словами, колектив лікарні пройшов навчання і знає як діяти в умовах пандемії. Наразі медпрацівники забезпечені деззасобами, масок поки не достатньо і захисних костюмів вистачить на тиждень. Яків Миколайович каже, те, чого не дістає, лікарні ще довезуть.

«Медзаклади міста працюють в режимі карантину. Відвідування хворих у міській лікарні обмежили. Ми поки приймаємо пацієнтів, які потребують планового лікування. На такі кроки як обласна лікарня наразі не йдемо. Але просимо тих хворих, у яких лікування можна відтермінувати, щоб вони це робили», – зазначив начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач.

Як повідомляє сайт “Є” з посиланням на сторінці у фейсбуці Хмельницької дитячої лікарні, у медзакладі обмежили прийом пацієнтів. У звичному цілодобовому режимі працюватимуть відділення невідкладної медичної допомоги та травмпункт.

«Із 12 березня до 3 квітня змінено порядок роботи консультативної поліклініки КП «Хмельницька міська дитяча лікарня», а саме – обмежено консультативний прийом та госпіталізація пацієнтів з плановою патологією на період карантину. Пацієнтів, які записані на консультативний прийом попередньо (через сайт), просимо утриматися від планових консультацій. З проблемних питань здоров’я дитини звертатися за тел. 096-361-77-17, з понеділка по п’ятницю 8.00 – 20.00», – йдеться у повідомленні.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter