Новини
АКТУАЛЬНО

Підприємців Хмельниччини попереджають про перевірки під час карантину

Представники Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, поліції, санітарні лікарі та епідеміологи здійснюватимуть позапланові перевірки закладів, закритих на період карантину у зв’язку з ситуацією щодо поширення коронавірусу.

Про це поінформував голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький під час брифінгу 17 березня. Він зазначає, що ці перевірки не є плановими, які зараз скасовані, а це перевірки екстренні та проводитись будуть жорстко.

“За ігнорування підприємцями законних вимог на період карантину, буде вирішуватися питання про притягнення винних осіб цих закладів до передбаченої адміністративної та кримінальної відповідальності,” – наголосив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет у коментарі для ХМ-іnside.

Він нагадав, що на виконання законних вимог про введення карантинних заходів, у всіх населених пунктах краю повинні призупинити свою роботу торгово-розважальні центри, речові ринки, ринки будматеріалів, магазини (крім продуктових і товарів господарської групи), а також салони краси, перукарні й заклади громадського харчування.

В рамках співпраці з правоохоронними органами, віднині на всій території області здійснюватиметься контроль за виконанням цих встановлених обмежень.

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter