Новини
Економіка

Через дії влади в зв’язку із поширенням коронавірусу Славута втратить 10 млн грн

Міські голови починають бити на сполох. Ухвалення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» (законопроєкт №3220) серйозно вдарить по місцевим бюджетам.

Відповідно до цього документу від місцевих податків звільняється і надприбутковий бізнес, і підприємства, що продовжують працювати в повному обсязі.

Введення в дію цього закону призведе до колапсу всієї країни через вилучення з бюджетів територіальних громад 13% їх загальних доходів.

Голова Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Славути Василь Сидор наголосив, що лише для Славути такі збитки можуть сягнути 10 млн. грн!

«Попри це місцеві громади й надалі мають виділяти гроші з власного бюджету на засоби боротьби з пандемією, оплачувати заробітну плату працівникам бюджетної сфери (вчителям, соціальним працівникам, вихователям, комунальникам). Через Закон № 3220 вони не матимуть ресурсів на це!» – розповів Василь Сидор.

Очільник Славути підтримав звернення Асоціації міст України щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)»(законопроєкт №3220):

«Погоджуюсь, що даний Закон необхідно доопрацювати з урахуванням наступних пропозицій:

  • запровадити більш дієві компенсатори для бізнесу за рахунок джерел державного бюджету: ПДВ, податку на прибуток, акцизів;
  • передбачити розстрочку по сплаті за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а не введення заборони нарахування по цих місцевих податках;
  • дозволити органам місцевого самоврядування встановлювати пільги зі сплати місцевих податків та зборів посеред бюджетного року без застосування регуляторних процедур;
  • запровадити механізми компенсації втрат доходів місцевих бюджетів відповідно до статті 142 Конституції України, частини 1 статті 27 Бюджетного кодексу України».

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter