Новини
АКТУАЛЬНО

Чи загрожує Хмельницькому транспортний колапс

Вступила в силу норма постанови Кабміну, яка передбачає перевезення не більше 10 пасажирів у громадському транспорті на час карантину. І хоча Хмельницькому до масштабів проблем столиці ще дуже далеко, мешканці вже відчули значний дискомфорт. Напередодні сталося дві конфліктні ситуації щодо руху тролейбусів: по Старокостянтинівському шосе та за маршрутом №5.

В.о. начальника управління транспорту і зв’язку Хмельницької міської ради Сергій Шепурев у коментарі “UA: Поділля” зазначив, що перш за все перевізники виконують постанову Уряду. Він закликав хмельничан бути свідомими і з розумінням ставитись до ситуації, що склалася, адже за порушення закону передбаченні значні штрафи.

“Люди повинні розуміти, що якщо будуть перешкоджати перевезенням, транспорт може взагалі зупинитися”, – зазначив керівник управління.

Також Сергій Шепурев повідомив, що через скасування руху великих автобусів (№2,12,21,22,51), підсилено роботу малогабаритного громадського транспорту по цих маршрутах. Він запевнив: щодня містом курсують 72-76 одиниць транспортних засобів загального користування.

Натомість, у соціальних мережах громадяни обурюються, що нововведення не лише ускладнюють пересування містом, а й можуть спричинити поширенню вірусу, адже на зупинках фіксується значне скупчення людей.

Робітники міста нарікають на пенсіонерів, які, не зважаючи на карантин, їздять тролейбусами. У Чернівцях міська рада скасувала пільги на проїзд у громадському транспорті, сподіваючись, що це застереже людей похилого віку від зайвих пересувань містом. Коментуючи це, керівник управління транспорту і зв’язку сказав, що питання тимчасового скасування пільгового проїзду розглядається, але рішення ще не прийняте.

Зауважимо, що у Луцьку повністю припинений рух громадського транспорту до кінця карантину.

За словами Сергія Шепурева завдання транспортного управління – забезпечити можливість пересування містом для робітників, лікарів, комунальників. Але якщо випадки перешкоджання роботі тролейбусів і маршрутних таксі в умовах карантину буде продовжуватись, рішення про зупинку транспорту не забариться.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter