Новини
Економіка

Поліська митниця запевняє: продукти на полицях супермаркетів будуть

Поліська митниця Держмитслужби, до зони діяльності якої входить Нетішин, Славута, Шепетівка, Славутський, Шепетівський, Полонський, Ізяславський, Білогірський райони Хмельницької області повідомляє, що обмеження перетину кордону не стосується вантажних перевезень. Україна не може дозволити собі перебої у постачанні сировини чи критичного імпорту,  проведення експортних операцій.

Загальний товарообіг в зоні діяльності Поліської митниці Держмитслужби за 100 днів функціонування склав 15211 млн. грн., в тому числі: експорт – 6371 млн. грн., імпорт – 8840 млн. грн.

Важлива інформація для громадян від митниці:

  • 90% товарів, які ми споживаємо, — вітчизняного виробництва. Ми не є критично залежними від імпортованих продуктів харчування.
  • Вантажні перевезення здійснюються нон-стоп. Маршрути для вантажних автомобілів можуть бути переплановані з одних пунктів пропуску на інші, — близько сотні тимчасово призупинили свою роботу на час карантину — подекуди можуть утворюватися черги із вантажівок на кордоні у зв’язку з їх ретельнішим санітарним контролем, але вони з товаром курсують між країнами без перешкод кожного дня. Держмитслужбою підготовлено інтерактивну карту, на якій показано закриті і відкриті пункти пропуску. Окремо зазначені ті, на яких призупинене пішохідне сполучення. Карта знаходиться за посиланням: http://www.customs.gov.ua/?p=533.
  • У Поліській митниці Держмитслужби обмежуються особисті прийоми громадян керівництвом та посадовими особами структурних підрозділів. Зв’язатись з митним постом у Славуті можна за телефоном (03842) 7-38-15.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter