Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому можуть знову внести корективи у рух транспорту

Внести значні корективи у рух громадського транспорту, розглянувши, зокрема, і варіант його повної зупинки планують сьогодні, 20 березня, на позачерговому засіданні виконкому Хмельницької міської ради.

Про можливість припинення руху тролейбусів та автобусів у місті говорив, серед іншого, у вчорашньому вечірньому зверненні міський голова Олександр Симчишин, повідомляє НГП.

Як зазначає джерело, причина, через яку влада може вдатися до таких радикальних дій, – пенсіонери-пільговики, які, попри небезпеку поширення хвороби, продовжують активно користуватися тролейбусами, не даючи таким чином можливості людям, які працюють, дістатися місця роботи.

Нагадаємо, від 18 березня у Хмельницькому, як і в інших містах України, діє норма перевезення – не більше 10 пасажирів у всіх видах громадського транспорту (як маршрутках, так і тролейбусах). Крім того, у місті зняли з маршрутів великогабаритні автобуси.

До слова, в коментарях під виступом міського голови, й самі хмельничани просять про тимчасове, на час карантину, скасування пільг, в першу чергу, для пенсіонерів.

Як зазначає НГП, вимушене нововведення вдарило й по виручці “Хмельницькелектротрансу”:

18 березня (у день, коли вступила в силу норма перевезення не більше 10 пасажирів у тролейбусі і маршрутці), комунальне підприємство заробило 40 тисяч гривень. При цьому середня виручка за проїзд у спокійні будні – 80 тисяч гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter