Новини
Увага!

Водії-волонтери та жовті пов’язки: як на Хмельниччині допомагатимуть медикам

У Хмельницькому небайдужі містяни створили Viber-групу, де збирають інформацію про водіїв, які можуть допомогти медичним працівникам дістатися до місця роботи з різних районів міста.

На час карантину у групі Підвези медика (Хмельницький) пропонують розміщувати інформацію, хто з якого району міста куди їде і може підвезти медпрацівника до роботи. Інформацію просять поширювати серед небайдужих містян-водіїв та запрошувати до спільноти медиків, яким потрібна допомога у вирішенні транспортних питань.

Якщо ви можете допомогти з транспортом медикам, приєднатися до групи можна за посиланням Допомоги з транспортом потребують не лише медики міста Хмельницького, а й ті, які живуть у ближніх районах.

З ініціативою допомогти медикам виступили і в Красилівському районі. Красилівська центральна районна лікарня опублікувала звернення, в якому йдеться про наступне:

Шановні мешканці Красилівського району! За прикладом інших регіонів, зокрема Полтави, з 21.03.2020 року медичні працівники, які потребують доїзду до місця роботи, на період карантину будуть носити жовті пов’язки на руці. Прохання до всіх – дайте їм право зайти в транспорт першочергово. Якщо у вас власне авто, і є можливість, підвезіть їх до місця роботи, адже часто від них залежить чиєсь врятоване життя. P.S: За потреби пов’язка буде підтверджена довідкою з відділу кадрів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter