Новини
АКТУАЛЬНО

Тест-системи на Хмельниччині: скільки і для кого

Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України повідомив, що Хмельниччина отримала 100 тест-систем, які дозволять підтвердити або спростувати захворювання на COVID-19.

Наразі, через паніку, все більше хворих хмельничан звертаються до сімейних лікарів та вимагають зробити тест на коронавірусну інфекцію.

Головна лікарка Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна пояснила для кого саме в першу чергу використовують тести:

“Навіть у самій цивілізованій країні світу тести не робляться здоровим людям просто так за бажанням чи для профілактики. Тести робляться тим, у кого є симптоми захворювання, а саме короновірусної інфекції. Враховуючи, що на сьогоднішній день ми ще маємо дефіцит тестів, але у нас є все необхідне, щоб поставити діагноз дійсно хворому на коронавірусну інфекцію, прошу не заважати лікарям інфекціоністам і сімейникам”.

Вона також запевнила, що більше 80% хворих на цей недуг, переносять його у легкій формі. Тому, якщо у вас є неважкі симптоми (температура тіла до 38 градусів, нежить, кашель) – звертайтесь до сімейного лікаря. Він допоможе і скаже як діяти далі.

За словами Оксани Піддубної, в інфекційній лікарні є все необхідне для того, щоб поставити діагноз. Медзаклад має бокси і необхідну апаратуру, та може надавати відповідне симптоматичне лікування.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто”:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter