Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому розповіли про пологи під час карантину

Хмельницький міський перинатальний центр перейшов на посилений санітарний режим.

Працівники — у захисних масках. Вагітним та відвідувачам проводять температурний скринінг і обробляють руки дезрозчином. Медперсонал запевняє: кожна жінка, що приходить на огляд чи відвідувач у пологовому будинку знаходяться в масках і бахілах. Распіраторами, масками, захисними костюмами та окулярами медзаклад забезпечили ще в лютому.

Планові операції відклали до 3-го квітня, а госпіталізацію до гінекології обмежили.

За словами головного лікаря Хмельницького міського перинатального центру Андрія Ропотана застосовуються додаткові міри по виявленню і контролю інфекцій. Партнерські пологи, а також усі пологи й операції з кесарського розтину відбуваються у звичному режимі.

“Не допускаємо відвідування сім’ями, тому що важко встановити, хто був контактним у тій чи іншій ситуації”, – говорить Андрій Ропотан.

До ймовірної появи вагітних із підозрою на коронавірус в Хмельницькому міському перинатальному центрі повністю готові, запевняють медики. У закладі є 8 апаратів штучної вентиляції легень. Один з них – у спеціально оформленому боксі, де можуть оперативно розгорнути операційну. Тут – окрема вендиляція і вхід.

Ситуацію у перинатальному центрі, як і в інших медичних закладах міста, щоденно контролює управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради, заступники міського голови та сам очільник обласного центру.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter