Новини
Бізнес

Як у Хмельницькому планують захистити малий та середній бізнес

Хмельницький міський голова пообіцяв звільнити від орендної плати на час карантину всіх, хто орендує комунальне майно. А також попросив підтримати місцевих виробників.

В період карантину бізнес, особливо малий та середній, не маючи можливості провадити свою діяльність, терпить значні збитки. Аби підтримати місцевих підприємців, влада міста прийняла низку рішень, які дозволять пережити період вимушеного простою та продовжити свою діяльність з найменшими втратами після подолання пандемії.

Зокрема, у місті триває програма з відшкодування відсотків під залучені кредити на інвестиційні проекти. З початку року для 21 підприємства використано 1,9 мільйона гривень. Суму фінансування таких кредитів планують збільшити, аби зберегти робочі місця.

На час карантину звільнять від сплати за утримання усіх підприємців, які торгують на комунальному ринку «Ранковий».

Це понад 2500 торгових місць і тільки місячні нарахування 1,6 мільйона гривень. Дуже сподіваюся, що й інші керівники ринків з розумінням поставляться до підприємців і зменшать плату за утримання, – зазначив Олександр Симчишин.

Усіх орендарів комунального майна звільнять від плати за оренду на час карантину. Місячні нарахування становлять 1,2 мільйона гривень. Також не платитимуть за тимчасове користування місцями, що є в комунальній власності, розповсюджувачів зовнішньої реклами. Місячні надходження – 340 тисяч гривень.

На час карантину звільнять від сплати за розміщення відкритих майданчиків для харчування біля закладів ресторанного господарства. Місячні надходження – 215 тисяч гривень.

Так, втрати бюджету будуть величезні. Так, можливо, не збудуємо, не відремонтуємо, що запланували. Але це все буде потім. Зараз головне завдання – зберегти бізнес, – каже міський голова.

Крім того, Олександр Симчишин закликав максимально підтримати місцевих виробників, купуючи їхню продукцію в рамках проекту «Купуй Хмельницьке».

Вчасно та якісно забезпечити щоденні послуги для містян – одне з головних завдань влади, зазначив міський голова.

24/7: тепло, вода, каналізація, зовнішнє освітлення, вивіз сміття, прибирання тощо. Додам, що громадський транспорт у місті поки що працює. Працює, аби забезпечити доїзд медиків, комунальників, працівників об`єктів критичної інфраструктури. І також збитки серйозні. Попередньо понад 4,5 мільйона гривень, – резюмував Олександр Симчишин.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter