Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельниччина – внизу рейтингу за наявністю ліжкомісць для хворих COVID-19

Йдеться про підготовленість регіонів за наявністю закладів і спеціально визначених ліжкомісць для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.

Згідно з даними Моніторингу PublicTableau станом на 23 березня усього в Україні підготовлені 184 лікарні, у цілому це 5 933 пристосованих ліжкомісця. Менше всього ліжкомісць для хворих COVID-19 передбачено в Рівненській (28) та Хмельницькій (40) областях.

Як повідомляє Хм-inside спираючись на дані Моніторингу, ситуація з лікарнями в деяких регіонах теж залишає бажати кращого. Наприклад, у Миколаївській, Хмельницькій та Закарпатській областях інфікованих може прийняти тільки 1 медустанова в кожному регіоні. Хоча такий же один медзаклад, наприклад, Закарпаття розрахований на 200 пристосованих боксових місць, Миколаївщини – на 150 місць, в той час, як Хмельниччини – майже уп’ятеро менше. У наших сусідів: Вінницькій області – 11 медустанов, Житомирській – 12, Тернопільській – 9, Чернівецькій – 8, які наразі можуть забезпечити лікування від 147 до 248 хворих COVID-19.

Утім, навіть деякі міста-мільйонники України не мають достатньої кількості підготовлених лікарень для заражених COVID-19.
Скажімо, в Харківській області лише 3 медустанови можуть прийняти 85 хворих, в Одеській 4 лікарні – 109 хворих.

Дані Моніторингу систематично оновлюються. Отож ситуація з підготовкою медзакладів може зазнати змін.

Нагадаємо, як повідомляв голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, в регіоні базовою лікарнею для надання медичної допомоги хворим на коронавірус залишається Хмельницька інфекційна лікарня, яка має можливість розгорнути ще 200 додаткових ліжкомісць.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter