Новини
Армія

Харчування військових на Хмельниччині під контролем

На території Хмельницької області у підпорядкування ЗСУ нараховується не менше 40 військових частин.

Питання на контролі обласної державної адміністрації, Офісу Президента України, керівництва військового комісаріату Хмельницької області. На сьогоднішній день жодних проблем з постачанням продуктів,  недостатністю продуктів у військові частини на території Хмельницької області немає, – запевнила на брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька.

Як йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський чимало об’єктів господарювання відмовилися від підписання договорів щодо поставки продуктів харчування у військові частини. Причиною цього стала ситуація з пандемією.

Заступниця голови Офісу Президента Ганна Коваленко направила відповідний лист до голів адміністрацій областей, в якому йдеться: з метою недопущення зриву харчування особового складу військових частин Збройних Сил України, дислокованих у регіонах України та в інтересах сприяння обороні держави просимо …бути в готовності на безоплатній основі надати допомогу військовим частинам у забезпеченні продуктами харчування, персоналом для приготування їжі (за потребою).

Як повідомляє #АрміяInform, станом на 26 березня загрози зриву постачання у військові частини продуктів та приготування їжі немає. Військові частини забезпечуються харчування через аутсорсинг (постачає харчі та готує їжу цивільна фірма) та за каталогом (продукти постачають цивільні, готують – військові кухарі).

95% військових частин області працюють через аутсорсинг. Поставкою продуктів харчування і приготуванням їжі за чинним контрактом займається компанія, з якою договір буде продовжено ще на рік. У частинах, де харчування відбувається за каталогом, постачальника замінять.

По 29 березня включно військові частини забезпечені продуктами харчування повністю. Від 30 березня в дію вступає договір з іншою фірмою, яка виграла відповідний тендер, – розповів заступник начальника Хмельницького гарнізону з тилу полковник Юрій Школьний.

Фото: Андрій Агеєв

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter