Новини
АКТУАЛЬНО

Оптовий ринок у Хмельницькому продовжує працювати

Пристрасті навколо продуктового ринку “Дубово” тривають.

Нагадаємо, рішення про призупинення роботи всіх ринків у Хмельницькому на період загальноукраїнського карантину виконавчий комітет Хмельницької міської ради прийняв 24 березня.

Вчора, 25 березня, на ринок на закупи приїхали підприємці-оптовики. Проте та територію потрапити не змогли – їх зупинили правоохоронці, які забезпечували виконання рішення міської влади і обмежували доступ на ринок. В результаті частина незадоволених підприємців пішли до обласної адміністрації.

Сьогодні ж дубівський ринок працює у штатному режимі, повідомляє сайт Є. Виконавчий директор ринку Олег Томчук пояснює це тим, що “Дубово” – не ринок, а торгово-сервісний центр.

«Є розпорядження Кабміну, прийняте вчора, про те, що гуртова торгівля має працювати», – пояснив Олег Томчук.

Натомість заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко зазначає: є рішення виконавчого комітету про призупинення роботи ринків, а забезпечити його виконання мають правоохоронні органи.

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради прийняв рішення про призупинення роботи ринків на період карантину. Всі ми знаємо, що в Дубово – це ринок, як би він за документами не значився. У наших повноваженнях приймати рішення, а забезпечити їх виконання мають правоохоронні органи, – прокоментував Андрій Бондаренко.

Як зазначила щойно на брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька, запускають на територію ринку не більше трьох машин одночасно для гуртової закупівлі. Роблять це для того, щоб забезпечити продуктами не лише великі міста, а й села.

Ймовірно, відзавтра знову почне працювати Центральний продуктовий ринок. Принаймні, таку інформацію поширили у вайбер-спільноті Купи у ФОП Хмельницький. Там же анонсують відкриття ринку біля Кам’янецького переїзду (праворуч на фото – графік роботи, оприлюднений у групі). Щоправда, офіційної інформації з цього приводу наразі немає.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter