Новини
АКТУАЛЬНО

Як у Славуті боротимуться з підвищенням цін на продукти та ліки

Міський голова Василь Сидор пообіцяв, що влада зупинятиме роботу торговельних закладів, які наживаються на людській біді.

Аби запобігти необґрунтованому здорожчанню цін на життєво необхідні товари, виконавчий комітет Славутської міської ради на своєму засіданні звернув увагу усіх суб’єктів, що здійснюють торгівлю на території міста, на недопустимості подібних дій. А всім споживачам радять у разі виявлення випадків різкого підвищення цін звертатися до відповідних органів: Кабінету міністрів України (044-256-63-33), Міністерства економіки (044-253-61-36), до Антимонопольного комітету (044-594-64-10), а також до міської ради. Реакція, обіцяють, буде жорсткою.

Якщо буде безпідставно прийняте рішення про збільшення вартості продукції, будь ласка, фіксуйте один чек і другий, передавайте або мені особисто, або в економічне управління міської ради, або напряму в Антимонопольний комітет, – зазначив міський голова Славути Василь Сидор.

Також очільник міста попередив: аби запобігти безпідставному підняттю цін, у міській раді готові навіть зупиняти діяльність магазинів.

Ви працювати не будете, якщо ви будете зловживати, – прокоментував Василь Сидор.  

Керівники мережевих магазинів «Наш край», «Вопак», «Економ», «АТБ», міні-маркети мають щопонеділка та щочетверга протягом дії карантину надавати міськвиконкому інформацію щодо динаміки цін.

Аналогічна ситуація буде і з аптеками.

Ми бачимо, коли товар лежить п’ять днів, бо йому не можуть скласти ціни. Ми бачимо, що на антибіотики збільшується ціна на 50%, але це не значить, що вона збільшилася в оптовій торгівлі, що за один день привезли і продали. Також ми попереджаємо, що будемо такі аптеки закривати, – попередив міський голова.   

Зловживати ситуацією ніхто не має права – ні морального, ні юридичного, зазначає Василь Сидор. Тому виконавчий комітет вирішив звернутися до Кабінету міністрів України, аби той вжив заходів по забезпеченню контролю за цінами на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари.

Детальніше дивіться в сюжеті виконавчого комітету Славутської міської ради

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter