Новини
АКТУАЛЬНО

Голова Хмельницької ОДА розповів, як госпіталізуватимуть хворих на коронавірус

На сьогоднішній сесії обласної ради, яка, зважаючи на введені карантинні заходи, проходить у дворі Хмельницької облдержадміністрації, Дмитро Габінет пояснив, як відбуватиметься госпіталізація хворих на коронавірус у випадку збільшення їхньої кількості в обласному центрі.   

Нагадаємо, Хмельницька інфекційна лікарня визначена базовою лікувальною установою, в яку, в першу чергу, доставлятимуть всіх подолян з підозрою на коронавірус та лікуватимуть тих, у кого діагноз підтвердиться.

На сьогодні у медичному закладі для прийому хворих готові 40 ліжкомісць. На наступному етапі, якщо хворих побільшає, передбачено, що для них віддадуть цілий корпус лікарні. Це – ще плюс 90 ліжкомісць. На цьому етапі всі хворі, які мають інші хвороби, будуть переміщені до Хмельницької районної центральної лікарні, потім – до Ярмолинецької та Красилівської лікарень.

Ці медичні заклади були вибрані, виходячи з того, які є фахівці в медичних закладах, в тому числі, інфекціоністи та дитячі лікарі, – пояснив Дмитро Габінет.

Наступний етап – для лікування хворих розгортається вся Хмельницька інфекційна лікарня. Це ще 200 ліжкомісць. Якщо і цих місць не вистачить, хворих госпіталізуватимуть у Дунаєвецьку та Славутську лікарні. Наступні – Городок, Шепетівка, Старокостянтинів, тобто всі лікарні, які визначені опорними на Хмельничичні.

Ще одне питання – де народжувати та де робити термінові операції тим, хто хворітиме на коронавірус.

Жінки не можуть народжувати в обласному перинатальному центрі, бо там не дозволяють це зробити умови, оскільки хвороба розповсюдиться по всьому лікувальному закладу. Тому було визначено, що ці жінки будуть народжувати у Хмельницькому перинатальному центрі, бо там є відповідні умови. Операції будуть здійснюватися, передусім, в протитуберкульозному диспансері, куди також будуть передислоковані певні фахівці, – пояснив Дмитро Габінет.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter