Новини
Армія

Канадські сапери залишають Кам’янець-Подільський

У канадських військових інструкторів-саперів 9-ї ротації завершилась піврічна каденція і вони полишають Центр розмінування Командування Сил підтримки у місті Кам’янець-Подільський.

Уряд Канади на своєму офіційному сайті заявив, що через пандемію COVID-19 у рази зменшить свій контингент, але місія у рамках операції UNIFIER в Україні продовжиться, повідомляє АрміяInform.

Вчора, 27 березня, у місті Кам’янець-Подільський військовослужбовці Центру розмінування Командування Сил підтримки Збройних Сил України попрощалися з особовим складом Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади, які в рамках дев’ятої ротації надавали дорадчу допомогу в розробці та впровадженні п’ятирівневої системи підготовки саперів за стандартами країн НАТО.

На офіційному сайті уряду Канади йдеться, що під час планової ротації до Канади повернуться дві сотні військовослужбовців, однак їм на заміну в Україну прибуде усього близько 60.

Як відомо, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять фахову підготовку українських військовослужбовців та представників інших силових відомств за стандартами НАТО. За ці п’ять років підготовку під керівництвом канадських інструкторів пройшли понад 17 тис. українських воїнів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter