Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині встановили осіб, які контактували з хворою на коронавірус

Людей, які були в контакті з хворою хмельничанкою, встановили та контролюватимуть протягом 14 діб.

Наразі відомо, що 29-річна хмельничанка, яка стала першою офіційно зареєстрованою хворою на COVID-19, під час карантину, 15-16 березня перебувала з колегами у туристичній подорожі в Угорщині та Австрії, повідомляє XM-inside.

Працівники поліції та лабораторного центру встановили десятки осіб, з якими жінка контактувала, – тих, хто був з нею у подорожі, та колег на підприємстві.

Крім того, жінка їздила в село у Волочиському районі до хворого батька.

У цьому селі близько 600 жителів, тому ретельно перевірятимуть усіх, хто так чи інакше мав контакт із батьком пацієнтки. Також в селі буде проведено дезінфекцію, – розповів головний санітарний лікар Хмельницької області Олег Балашов.

Також повідомляється, що село на в’їзд та виїзд не закриватимуть.

За усіма особами, які були в контакті з хворою, встановлено спостереження упродовж 14 діб. У Хмельницькому здійснено дезінфекцію під’їзду, де проживає хвора жінка.

Крім того, перевірку пройдуть медпрацівники, які надавали допомогу хворій на коронавірусну інфекцію.

Цей випадок захворювання – “завізний”. І наше спільне завдання не допустити розповсюдження інфекції. Тому звертаюся до всіх мешканців області: якщо вам відомо про сусіда, знайомого, родича, які за останні 2-3 тижні повернулися з-за кордону і не дотримуються самоізоляції, – повідомляйте поліцію”, – наголосив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет.

УВАГА! Відповідно до Закону “Про захист персональних даних” заборонено надавати прізвища хворих на Covid-19 та їхні адреси проживання. У випадку підтвердження такого діагнозу коло спілкування людини встановлює лабораторний центр. Пам’ятайте, потенційна загроза – не в одному будинку чи в одній людині, а у будь-якому порушенні карантину.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter