Новини
Суспільство

Персонал Хмельницької АЕС звикає до життя в ізоляції

Триває перший тиждень ізоляції оперативного персоналу блочних щитів управління (БЩУ) з метою запобігання поширенню коронавірусу на Хмельницькій АЕС. З 24 березня визначених працівників п’яти змін Хмельницької АЕС розселено у готельному комплексі центру ділових зустрічей (ЦДЗ).

24 березня персонал БЩУ отримав новий 12-годинний робочий графік та переселився до готельного комплексу. Номерний фонд готелю «Явір» налічує 35 номерів, серед яких 4 номери категорії «люкс». У номерах готелю є усе необхідне: ванна та туалетна кімнати, холодильник, телевізор, електрочайник, кондиціонер і телефонний зв’язок.

Ізольованих працівників більше, ніж наявних номерів, тому декому доводиться ділити один номер на двох, проте це стосується лише двокімнатних номерів «люкс». Крім того, для розселення необхідної кількості персоналу довелося збільшити кількість ліжко-місць в будинку №2, повідомляє Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

Для ізольованих нетішинців передбачено повноцінне триразове харчування. Сніданок першої групи персоналу БЩУ розпочинається о 5:50, далі повертається нічна зміна, і останніми снідають ті, хто цього дня мають вихідний. Так само організовано і вечірній прийом їжі.

До Хмельницької АЕС зміну доставляють окремим автобусом. Тут же у готелі проводиться щоденний дворазовий та передзмінний медичний огляд фельдшером, який перебуває разом із персоналом в ізоляції.

Врегульоване й питання підтримки кваліфікації ліцензованого персоналу. З території комплексу організовано електронний доступ до матеріалів навчально-тренувального центру ХАЕС, необхідних для підготовки до перевірки знань. Оскільки необхідно виконувати усі вимоги ліцензування, перевірка знань відбувається за графіком із дотриманням усіх вимог карантинного режиму.

Крім того, спортивний комплекс Хмельницької АЕС надав обладнання, аби працівники атомної електростанції могли займатися спортом. На території комплексу облаштовані місця для гри у настільний теніс і дартс. Такі спортивні поєдинки проводяться на свіжому повітрі, щоб не порушувати протиепідемічний режим.

Єдине у чому обмежені ізольовані працівники – це спілкування із рідними та близькими. Для цього є засоби телефонного зв’язку та Wi-Fi у головному корпусі готелю.

Загалом, настрій у персоналу БЩУ піднесений, усі перебувають у бойовому дусі та розуміють необхідність запроваджених обмежувальних заходів. Персонал самоорганізовується у питаннях побуту та співіснування й свідомо ставиться до режиму ізоляції.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter