Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині визначили лікарні, які приймуть першу хвилю хворих на коронавірус

Медзакладами першої хвилі стануть Хмельницька інфекційна, а також Славутська та Дунаєвецька центральні районні лікарні.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, всього в Україні визначено 240 закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Вони були відібрані відібрані і схвалені очільниками областей, регіональними департаментами охорони здоров’я, рекомендовані НСЗУ спільно з МОЗ.

На Хмельниччині такими лікарнями визначені: Хмельницька інфекційна лікарня, Славутська центральна районна лікарня ім. Ф.М. Михайлова та Дунаєвецька центральна районна лікарня. Всі вони, як повідомляють у МОЗ, мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус. У разі необхідності, перелік медзакладів буде збільшувати.

Крім того, на сайті Національної служби охорони здоров’я запустили дешборд, на якому можна побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності.

Так, з наявної інформації видно, що Хмельницька інфекційна лікарня має 16 місць для ізоляції хворих, загальна кількість ліжкомісць (вони ж – інфекційні ліжкомісця) – 150, ще 50 можуть бути розгорнуті додатково. У відділенні інтенсивної терапії закладу – ще 6 ліжкомісць. Лікарня має шість апаратів ШВЛ. Також у лікарні шестеро анестезіологів (дитячих та дорослих) та 19 лікарів – інфекціоністів, терапевтів, педіатрів.

У Славутській ЦРЛ – 13 місць для ізоляції хворих, загальна кількість ліжкомісць – 253, інфекційних ліжко-місць – 53. У відділенні інтенсивної терапії – 1 ліжкомісце. Наразі лікарня не має жожного апарату ШВЛ. Персонал налічує сімох анестезіологів (дитячих та дорослих) та 16 лікарів – інфекціоністів, терапевтів, педіатрів.

У Дунаєвецькій ЦРЛ – 5 місць для ізоляції хворих, загальна кількість ліжкомісць – 244, інфекційних ліжкомісць – 30. У відділенні інтенсивної терапії – 1 ліжкомісце. У лікарні є 10 апаратів ШВЛ. Медзаклад має вісьмох анестезіологів (дитячих та дорослих) та 16 лікарів – інфекціоністів, терапевтів, педіатрів.

Інформація по лікарнях надана станом на 29 березня.

У МОЗ попереджають: перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання – дзвонити до 103. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter