Новини
АКТУАЛЬНО

Лікарні Хмельниччини отримали чергову партію медичного обладнання

Група компаній «Епіцентр» передала Хмельницькій інфекційній лікарні засоби для боротьби з коронавірусом.

Наразі медичний заклад, який має приймати пацієнтів з COVID-19, отримав палатний рентген-апарат DIG-1100. Він дає можливість проводити дослідження безпосередньо в ізоляційному боксі, не транспортуючи пацієнта, а також ларингоскоп та інфузійні насоси. Лікарів забезпечили захисними костюмами, окулярами, масками, респіраторами та дезінфікуючими засобами.

«Компанія «Епіцентр», працюючи в оперативному штабі з протидії коронавірусу при Хмельницькій ОДА, оперативно реагує на потреби лікарень та надає медичним закладам необхідне обладнання та засоби захисту», – прокоментувала представник оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом у Хмельницькій області від компанії «Епіцентр» Світлана Павлишина.

В рамках планового забезпечення медичних закладів «Епіцентр» раніше передав Хмельницькому обласному лабораторному центру найсучасніше обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), що дає можливість виявити COVID-19 – ампліфікатор Real-time CFX-96 Touch.

Цього тижня очікується надходження в Україну перших 100 апаратів штучної вентиляції легень, замовлених компанією «Епіцентр». Їх першочергово отримають інфекційні лікарні, що прийматимуть хворих. Друга партія надійде в кінці квітня. Строки поставок третьої партії наразі узгоджуються.

«Ми бачимо, що зараз ситуація з поширенням коронавірусу в області контрольована, тому сподіваюся, що та допомога, яка надана лікувальним закладам як за кошти держави, обласного бюджету, такі і за кошти бізнесу, зараз нам не знадобиться і буде використана у майбутньому для профілактики та лікування звичайних хвороб. Але ми маємо бути готові до тих викликів, які сьогодні стоять перед нами», – зазначив під час сьогоднішнього брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет.

В «Епіцентрі» підкреслили, що допомогу отримають всі обласні центри України. Засновники компанії «Епіцентр» Олександр та Галина Гереги створили  оперативний штаб, який перебуває  у постійному контакті з місцевою владою та реагує на потреби регіонів, забезпечуючи лікарів масками, респіраторами та дезінфікуючими засобами. Для цього «Епіцентр» сформував перший транш фонду у розмірі 150 млн грн.

«Епіцентр», як соціально-відповідальна компанія, відгукнулась на ініціативу президента та долучилася до роботи з протидії розповсюдженню пандемії. Між представниками великого бізнесу було розподілено обов’язки по забезпеченню країни обладнанням та медикаментами, необхідними для боротьби з коронавірусом. Ми взяли на себе місію поставити у всі обласні центри України апарати штучної вентиляції легень та взяли кураторство над Хмельницькою областю по забезпеченню закладів охорони здоров’я обладнанням та засобами захисту», – пояснив засновник компанії «Епіцентр» Олександр Герега.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter