Новини
Політика

Новий очільник МОЗ: як голосували нардепи від Хмельниччини

Дві спроби знадобилося народним обранцям, аби сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради України призначити нового очільника Міністерства охорони здоров’я.

Під час першого засідання нардепи підтримали звільнення Іллі Ємця, який очолював МОЗ з 4 березня, проголосувавши 271 голосами «за». Проте кандидатура нового очільника Міністерства, Максима Степанова, з першої спроби під куполом ВРУ не пройшла. Народні обранці віддали за це рішення 217 голосів з 226 необхідних.

Як голосували депутати від Хмельниччини. Звільнення Іллі Ємця підтримали Олексій Жмеренецький, Юрій Заславський, Сергій Мандзій, Ігор Марчук, Денис Монастирський та Микола Стефанчук з фракції «Слуга народу». «За» проголосував і позафракційний Руслан Стефанчук. Віктор Бондар з депутатської групи «За майбутнє» не голосував. Олександр Герега, який також входить у цю групу, на сесії був відсутній. Не було у сесійній залі і Олени Копанчук, Володимира Ватраса зі «Слуги народу» та позафракційного Сергія Лабазюка.

Призначення на посаду Максима Степанова всі нардепи від Хмельниччини, присутні у залі, підтримали.

Призначили нового керівника МОЗ лише з другої спроби – 246 голосами.

Народні обранці від Хмельниччини, які під час другого голосування залишалися у сесійній залі в тому ж складі, вдруге підтримали рішення про призначення Максима Степанова міністром охорони здоров’я України.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter