Новини
АКТУАЛЬНО

Першу хвору на коронавірус у Хмельницькому не притягатимуть до відповідальності

Жінка не підписувала угоду про самоізоляцію.

На сьогоднішньому брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, відповідаючи на запитання, повідомив, що жінку, в якої першої у Хмельницькому підтвердили діагноз “коронавірус”, не притягатимуть до відповідальності за те, що вона порушувала режим самоізоляції. За словами очільника області, хмельничанка повернулася з-за кордону в той період, коли таких документів ще не підписували.

Цю хвору не буде притягнуто до відповідальності. Чому – тому що вона приїхала ще в той проміжок часу, коли особи, які приїжджали з-за кордону, не підписували жодних зобов’язань. Це вже було здійснено пізніше, тому вона на себе таких зобов’язань не брала. Зважаючи на це, вона не несе відповідальності, – зазначив Дмитро Габінет.

Також під час брифінгу озвучили інформацію про те, що під’їзд, в якому проживає хвора хмельничанка, нібито не дезінфікували. Щодо цього Дмитро Габінет зазначив: за наданою йому інформацією, всі необхідні заходи з дезінфекції були проведені.

“Можливо, ці заходи проводили вночі, тому люди їх не бачили. Але за моєю інформацією під’їзд продезінфікували. Щодо квартири, в якій проживає хмельничанка, то там дезінфекція не була проведена, оскільки в квартиру не пустила її матір, яка там проживає”, – зазначив голова ОДА.

Також він пообіцяв ще раз уточнити та перевірити інформацію щодо проведення дезінфекції у під’їзді.

Нагадаємо, у Хмельницькому склали протокол на 24-річного хмельничанина, який порушив правила самоізоляції.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter