Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому знову заборонили торгівлю на ринках

Два тижні в області не можуть визначитися, працювати продовольчим ринкам, чи ні.

Нагадаємо, хронологія “ринкової епопеї” виглядає так. 17 березня у Хмельницькому обмежили роботу торгових та тргово-розважальних центрів, ринків (крім продуктових), магазинів (крім продуктових та тих, де продають товари господарського вжитку, закладів громадського харчування тощо.

19 березня обласна комісія ТЕБ і НС зобов’язала органи місцевої влади на період карантину призупинити роботу ринків, у тому числі продуктових. На те, аби “зачинити ворота” хмельницьким ринкам дали час до 23 березня.

Попри це, оптовий ринок у мікрорайоні Дубове продовжив роботу аж до 25 березня. Цього дня підприємців територію не пустили правоохоронці. Після того, як були прийняті зміни до Постанови Кабінету міністрів (також 25 березня), які знімали заборону щодо оптової торгівлі продуктами, цей ринок продовжив свою роботу, а у Хмельницькому анонсували чергове відкриття ще трьох ринків з новим графіком роботи.

Тож 27 березня продуктові ринки Хмельницького відновили роботу, але вже від сьогодні – 30 березня – вони знову не повинні працювати. Крім оптового ринку “Дубово”, якому дозволено працювати лише з суб’єктами господарювання, що здійснюють реалізацію продуктів харчування населенню.

Також 27 березня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) Хмельницької ОДА прийняла чергове рішення про заборону роботи ринків.

«Якщо буде заборона, то, звичайно ж, не працюватимуть. Але протокол маємо отримати ми і адміністрації ринків. Рішення комісії ТЕБ і НС є обов’язковими до виконання на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Тим паче в період надзвичайної ситуації», – прокоментував сайту “Є” Хмельницький міський голова.

У протоколі, який сьогодні оприлюднили на сайті ОДА йдеться: «зобов’язати органи місцевого самоврядування заборонити здійснення торгівлі на продуктових ринках, крім тих, що здійснюють оптову торгівлю, за умови дотримання ними відповідних санітарних норм та відпуску продуктів харчування виключно суб’єктам господарювання, що здійснюють реалізацію продуктів харчування для населення».

Заборону торгівлі на ринках пояснюють тим, що на ринках неможливо забезпечити належний санітарно-епідеміологічний стан в умовах розповсюдження COVID-19.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter