Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині підтвердили нові випадки COVID-19

Один з хворих, мешканець Шепетівки, маючи симптоми хвороби, контактував з чималою кількістю людей.

На вечір 31 березня у Хмельницькій області нараховується шестеро осіб, в яких лабораторно підтверджено коронавірус. Порівняно з попередньою добою, кількість хворих зросла удвічі. Нових підозр в останній день березня не зафіксовано. Проведено аналізи ще шести працівників інфекційної лікарні. Всі аналізи негативні.

У Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває п’ятеро хворих, з них троє – хмельничани. Ще одного – мешканця Шепетівки – сьогодні планують доставити у Хмельницький.

Шепетівчанин поступив до центральної районної лікарні 30 березня з важкою пневмонією. До госпіталізації чоловік займався самолікуванням. Перший експрес-тест показав негативний результат, проте повторний, зроблений 31 березня, дав результат позитивний. Аналізи терміново надіслали у Хмельницький для ПЛР-тестування, повідомляє сайт Шепетівки. За інформацією, наданою виданню головною лікаркою Шепетівської ЦРЛ Валентини Савчук, на середину вчорашнього дня стан пацієнта був важкий, але стабільний – чоловік не потребував вентиляції легень, йому було достатньо простої кисневої маски. Проте, як зазначено у повідомленні, до госпіталізації чоловік встиг переконтактувати з великою кількістю людей.

Зважаючи на те, що у Шепетівці офіційно підтверджений перший хворий на коронавірус, у місті планують визначити перелік заходів, щоб перешкодити подальшому поширенню вірусу серед мешканців райцентру.

Ще одна хвора, в якої вчора лабораторно був підтверджений діагноз “коронавірусна інфекція”, – мешканка обласного центру. Як повідомляє УНІАН з посиланням на головну лікарку Хмельницької інфекційної лікарні Оксану Піддубну, син жінки нещодавно повернувся з Польщі. Чоловік також госпіталізований до медичного закладу з діагнозом “пневмонія”. У нього теж візьмуть аналізи для перевірки на ампліфікаторі.

Третій хворий, який має підтверджений діагноз, – мешканець Хмельницького району.

Нагадаємо, у Хмельницькому вже декілька днів працює апарат для визначення COVID-19. Це дає можливість перевіряти аналізи хворих з підозрою на коронавірус оперативніше. Проте, як зазначив головний санітарний лікар Хмельницької області Олег Балашов перший час підтверджувати випадки COVID-19 уповноважена лише столична вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я. Це потрібно для того, аби переконатися, що ампліфікатор у Хмельницькому працює коректно.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter