Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому посилюють обмежувальні заходи

Хмельницький міський голова попередив про те, що умови карантину у місті стануть жорсткішими.

На сьогодні у Хмельницькому коронавірус лабораторно підтверджено у шістьох осіб, з них троє – хмельничани. Кількість підозр постійно зростає. Більшість випадків – через відверту нерозважливість та ігнорування обмежувальних заходів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Олександр Симчишин та опублікував розпорядження про введення низки обмежень, прийняте сьогодні, 1 квітня 2020 року.

Відповідно до розпорядження, у Хмельницькому вирішили посилити карантинні заходи. Надалі заборонено перебувати в місцях відпочинку, на вулицях, в парках, скверах міста групами більше двох осіб (якщо це не сім’я, не працівники комунальних чи ремонтних бригад, правоохоронці чи працівники місцевого самоврядування).
Дітям до 14 років заборонено перебувати на вулиці без супроводу дорослих, дітям 14-18 років – без відома батьків чи опікунів.

Крім того, нагадав міський голова, під час карантину заборонено відвідувати дитячі та спортивні майданчики. Тому ті спортивні майданчики, які мають огорожу, будуть зачинені, а відкриті – контролюватиме патрульна поліція. Також, по можливості, на період карантину будуть огороджені окремі елементи конструкцій на дитячих майданчиках.

На вулицях міста мають з’явитися посилені патрулі, які складатимуться з членів «Муніципальної дружини», патрульних та нацгвардійців.

На порушників правил карантину поліцейські складатимуть адміністративні протоколи.

Довідка: ст. 44/3 Кодексу про адміністративні правопорушення чітко визначає санкції за порушення рішень штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter