Новини
Суспільство

У Хмельницькому відреагували на освячення священниками вулиць міста

Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній Махота назвав обряд освячення міста священнослужителями РПЦвУ блюзнірством.

Нагадаємо, вчора в обласному центрі хмельничани побачили та зафіксували на відео три дорогі позашляховики, з яких священники освячували вулиці міста.

На опубліковане відео відрегаував Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній Махота:

З приводу блюзнірства священиків Російської Православної Церкви в Україні в Хмельницькій області що до церковних традицій та обрядів. Реакція на так зване освячення міста Хмельницький священнослужителями РПЦвУ. ПЦУ дотримується правил і умов карантину. Жоден священнослужитель Хмельницької єпархії Православної Церкви України в такому не побоюсь цього слова ШАПІТО ((( участь приймати не може апріорі. Наши священники виконують постанову Священнного Синоду про поводження під час карантину. Це священнослужителям Російської Церкви в Україні все дозволено!((. Господь нас оберігає, Господь чує наши молитви, але це в сакральній площині відносин Бог – людина. А те що виробляють ці російські священики в Хмельницькому має назву – ОБРЯДОВІР´Я. Бережить себе як творіння Господнє!

У коментарях хмельничани зазначають, що випадкові перехожі дивилися на дії священників, як “на циркову виставу”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter