Новини
АКТУАЛЬНО

У Шепетівці намагаються встановити всіх контактних осіб хворого на коронавірус

Стан здоров’я не дозволяє транспортувати чоловіка до Хмельницького, тому він залишається у Шепетівській центральній районній лікарні.

31 березня факт захворювання на коронавірус було лабораторно підтверджено у мешканця Шепетівки. Чоловіка госпіталізували до Шепетівської центральної районної лікарні, де він залишається до цього часу, хоча попередньо його планували доставити у Хмельницьку інфекційну лікарню. Проте, як зазначила під час сьогоднішнього брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька, стан здоров’я шепетівчанина не дозволяє його транспортувати.

У Шепетівці наразі з’ясовують коло осіб, з якими контактував хворий. За інформацією  Шепетівського лабораторного центру упродовж останніх днів таких могло бути понад 70, оскільки чоловік відвідував церкву, ходив на роботу, спілкувався з рідними та друзями.  

Фактично встановити всю кількість контактних і тих, хто може бути потенційним носієм вірусу, – досить складно, – прокоментував Шепетівський міський голова Михайло Полодюк.

За словами очільника міста, працівники лабораторного центру посилено працюють над встановленням всіх цих людей, щоб попередити про самоізоляцію.

Троє людей, які контактували з хворим, мають підозру на COVID-19. Лікарку, яка лікувала хворого до госпіталізації в ЦРЛ, направили на обстеження у Хмельницьку міську інфекційну лікарню, повідомляє  видання «День за днем».

Інформація про те, що чоловік міг підхопити вірус під час поїздки до Почаївської лаври наразі не підтверджена. Про це також на сьогоднішньому брифінгу говорила Оксана Ситницька.

До слова, на закупівлю засобів індивідуального захисту медиків та комунальників з міського бюджету Шепетівки виділили 385 тисяч гривень. Попередньо замовлено 700 захисних костюмів у Новоград-Волинської фабрики. На сесії міської ради планують виділити кошти для придбання апарату ШВЛ для центральної районної лікарні, оскільки з наявних 14 апаратів частина застаріла і не придатна для використання, повідомляє XM-inside.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter