Новини
АКТУАЛЬНО

Інфекційна лікарня у Хмельницькому прийматиме лише хворих на коронавірус

Усі хворі, які наразі перебувають у Хмельницькій інфекційній лікарні, продовжать лікування у закладі до моменту виписки.

Рішення про припинення госпіталізації хворих з інфекційними хворобами, крім випадків COVID-19, на період карантину прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації, повідомляє XM-inside з посиланням на Хмельницьку ОДА.

Пацієнтів з іншими інфекційними захворюваннями направлятимуть до лікувальних закладів, які визначені «Планом реагування на медико-біологічні надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків на території Хмельницької області».

Окрім того, комісія зобов’язала Хмельницький обласний лабораторний центр проводити ПЛР-тестування на наявність коронавірусу осіб з груп ризику (медиків, правоохоронців, тощо), які мали контакти із хворими на СOVID-19, навіть якщо вони не мають ознак захворювання.

Тестування робитимуть лише за письмовим погодженням з керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації державного рівня.

Читайте також: Мер Хмельницького посилює заходи карантину

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter