Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині ПЛР-тестування зробили понад сотні осіб

За словами голови Хмельницької ОДА, потреби тестувати таким чином всіх підряд немає.

Станом на 3 квітня ПЛР-тестування за допомогою ампліфікатора пройшли 114 мешканців Хмельницької області.

В основному, це особи, які перебували в контакті з хворими на коронавірус: 69 медиків, 12 членів сімей захворілих та 33 інші особи, – зазначив під час сьогоднішнього брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет.

Наразі Хмельницький обласний лабораторний центр в достатній кількості забезпечений ПЛР-тестами. Близько двох тисяч таких тестів китайського виробництва область отримала за рахунок державних коштів. 2976 ПЛР-тестів виробництва Південної Кореї додатково отримано Завдяки Міжнародному благодійному фонду Вадима Новінського, повідомляє XM-inside.

Відповідаючи на запитання, Дмитро Габінет наголосив, що потреби тестувати таким чином усіх підряд немає. ПЛР-дослідження проводиться лише тим особам, в яких є виражені симптоми захворювання. Аби діагностувати COVID-19, а згодом підтвердити її відсутність при одужанні, одна людина має пройти декілька досліджень за допомогою ПЛР.

За наявної на сьогодні динаміки захворюваності, орієнтовно зазначених тестів має вистачити на декілька тижнів, – сказав Дмитро Габінет.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter