Новини
Економіка

Пенсійний фонд Хмельниччини готовий до перерахунків пенсій

За рішенням Уряду з 1 квітня  2020 року окремим категоріям населення буде підвищено пенсійні виплати. Які ж це категорії?

Пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі  до 500 грн. В області на обліку перебуває понад  53 тисячі осіб зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік – 9 205 грн. 

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення доплати розмір їх пенсії не може бути нижче 2 600 гривень.

Виплати пенсій даній категорії громадян буде розпочато щонайпізніше з 7 квітня поточного року.

Пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

У квітні 2020 року органам Пенсійного фонду України доручено забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень.

Виплата такої допомоги буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Також на Хмельниччині розпочато фінансування пенсійних виплат квітня 2020 року, на виплату яких уже направлено перших 60,0 млн. грн. Всього ж упродовж місяця на виплату пенсій буде спрямовано 1,1млрд. грн.  Пенсійні виплати будуть здійснюватись банківськими установами та поштовими підприємствами з 4 до 25 квітня поточного року.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter