Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому готують запасні медзаклади для госпіталізації хворих з коронавірусом

Міська лікарня, дитяча лікарня та перинатальний центр зможуть приймати хворих хмельничан у разі спалаху COVID-19. Найбільше ліжок – 174 – можуть розгорнути у міській лікарні.

Хмельницька міська лікарня – один з резервних медзакладів, і в разі спалаху COVID-19 у Хмельницькому зможе приймати хворих. У першому корпусі розміщуватимуть пацієнтів на третьому поверсі – у відділеннях ревматології та гастроентерології. Тут підготували сто ліжок – усі наразі вільні.

У відділеннях немає жодного пацієнта, ми їх переселили у відділення ендокринології, так як планових надходжень немає, – розповідає директор КП «Хмельницька міська лікарня» Валерій Гарбузюк.

Обрали саме ці відділення через те, що потрапити сюди можна через окремі двері, а отже контактувати з іншими пацієнтами хворі на коронавірус не будуть. Крім того, звідси можна швидко доправити людину до реанімації.

12 ліжок можуть розгорнути на першому поверсі у відділенні реабілітації неврологічних хворих, поряд з оснащеною операційною. У третьому корпусі хворих на COVID-19 розміщуватимуть на п’ятому поверсі, у відділенні пульмонології, яка теж має окремий вхід. Загалом у міській лікарні готові розгорнути 174 ліжка для пацієнтів з коронавірусом.

Міська влада виділила лікарні 3,2 мільйона гривень для закупівлі дезрозчинів, засобів індивідуального захисту тощо. В цих же коштах закладена реконструкція кисневої системи, – додає Валерій Гарбузюк.

За його словами, реконструкція кисневої станції триватиме близько двох тижнів. Коштуватиме це 400 тисяч гривень. Після переоснащення кисень подаватиметься до кожної палати.

Якщо інфекційна лікарня, де є 200 ліжок, буде переповнена хворими на коронавірус, приймати пацієнтів зможе не лише міська лікарня, а й дитяча та перинатальний центр.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter